3 mei 2018 geplaatst op https://www.facebook.com/jongspirit.nl/ Auteur: Karina de Jong

3 mei 2017, vandaag een jaar geleden, kreeg ik voor de 3e keer shocks van mijn ICD. Een levensreddende ingreep, anders had ik hier niet meer gezeten om dit berichtje te schrijven...

Deze 3 momenten hebben veel met mij gedaan. Het is cliché, maar na een persoonlijke confrontatie met je fysieke sterfelijkheid, krijg je een ander perspectief op het aardse leven. Deze gebeurtenissen hebben mij, naast zorgen en angsten, heel veel opgeleverd!

Inzichten in het leven en de dood, bewustzijnsvergroting, nog meer relativeringsvermogen, meer tijd in het nu-moment en vooral een weten dat er maar 1 ding echt toe doet... En dat is liefde en mildheid.

Als jij je druk maakt, je boos maakt, je ergert of gefrustreerd bent, dan is de enige die je daarmee tekort doet, jezelf. Deze negatieve en energievretende emoties raken vooral jou!

Wat ik zelf meer toepas is om veel meer rust in te bouwen. Even pauze nemen in het 'rond' denken. Rustig ademhalen, met je aandacht naar je keypoint en goed gronden/verbinden met de bron. Daarna jezelf de volgende vraag stellen: Waarom raakt het mij?

Je zult ontdekken dat je gevoelens alles zeggen over jou, en niets over de ander of de omstandigheden. Dit geeft de mogelijkheid om hier dus anders mee om te gaan. Kortom, je hebt invloed!

Mijn vader zei altijd; "even tot 10 tellen voordat je reageert". Laat het soms nodig zijn om tot 1000 tellen, het helpt wel!

Wordt bewust van jouw liefde en mildheid die binnenin je huist. En laat liefde en aandacht rijkelijk stromen. Vergeet niet om je hart open te zetten om liefde ook te kunnen ontvangen...

Ik ga mijn verhaal delen... het vervolg is op 10 mei 'De eerste keer'


Karina de Jong