16 april 2018 geplaatst op https://www.facebook.com/jongspirit.nl/ Auteur: Karina de Jong

Alles bestaat uit energie, steeds meer mensen raken van deze redenering overtuigd. Zelf ervaar ik ook dat hierdoor alles met elkaar verbonden is, energetisch. Hoe deze verbindingen werken liet een paar weken geleden een kat weer eens aan mij zien. 

Ik had telepathisch contact met deze kat die nogal wat fysieke klachten bleek te hebben. De eigenaren waren al maanden vaste bezoekers bij de dierenarts en niemand kon er een vinger op leggen wat nou precies het probleem was. Via via kwamen ze uiteindelijk bij mij voor een telepathisch consult. De kat gaf antwoord op de standaard vragen over wat hij leuk en minder leuk vond. Hoe hij zich fysiek en emotioneel voelde. Toen vroeg ik aan hem:  Is er iets wat je veranderd zou willen hebben? Waarop hij antwoordden: ” ja, de hartverbindingen zijn prachtig, maar wel eigen stuk voor iedereen, nu is erg menging.”  Daarmee bedoelde hij dat hij zo close was met “zijn mensen” (we weten inmiddels allemaal hoe katten over hun blik-opende baasjes denken!) dat emotionele stukken nu soms over sprong van de 1 naar de ander. 

Vervolgens wilde wil weten of de kat nog iets wilden zeggen wat belangrijk zou zijn voor zijn baasjes om te weten. Hierop antwoordde hij “luister en kijk naar mij, ik geef goed aan wat ik wil en kan en wat ik aankan!” 

Dit was voor mij een mooi voorbeeld van een dier die de baasjes leert luisteren! Wij zijn als mens zo geneigd om de controle over te nemen, te interpreteren en te denken dat we weten wat goed is voor een ander. Maar wat goed is voor een ander, zou ook goed moeten zijn voor onszelf, toch? Luisteren we wel altijd zo goed naar onze eigen behoeftes? 

De laatste vraag die ik aan de kat stelde was of hij nog ergens behoefte aan had. Zijn antwoord luidde: “Ik heb behoefte aan vernieuwde energie-banden.” Hoe bedoel je dat? Vroeg ik hierna: “Ik voel een band met 'mijn' mannetjes-mens. Deze band is van hart tot hart in de kleur groen. Dat voelt te hard. De band zou roze moeten zijn, een band waar alleen respect, liefde en zachtheid door heen kan. Mijn hartverbinding met 'mijn' vrouwtjes-mens is rood. Ik heb behoefte aan een blauwe verbinding met haar, open en eerlijk. Zeggen wat je echt denkt, voelt en zelfreflectie, wat zie je van jezelf in mij?” Ik was totaal verrast door deze antwoorden. Vanuit mensen had ik vaker met energie-banden gewerkt maar dat dit verzoek vanuit een dier kwam was voor mij nieuw! 

Nog dezelfde week had ik een persoonlijk consult met eigenaren en hun hond. Hun hond had er ernstige problemen mee om alleen achter gelaten te worden. Als de man hem achter liet reageerde de hond veel ontspannener dan als dat de vrouw hem alleen thuis liet. Ineens dacht ik terug aan het verhaal van de kat. Ik vroeg aan de bazin hoe zij haar energetische verbinding met de hond voelde en zag. Ze vertelde dat hun verbinding als een trechter was waardoor alle emoties van zowel de hond als van haar over en weer werd 'geloosd'. Ik vroeg of ze de band wilde veranderen zodat het voor haar prettig zou voelen. Terwijl ze dit deed hoorde ik de hond met een diepe zucht zeggen “wat een opluchting”. Het mooie van dit alles was dat het niet de hond was die moeite had met het alleen zijn maar dat dit te herleiden was naar zijn bazin! Zij voelde zich schuldig om de hond helemaal alleen achter te laten...

Zo zie je maar, een volwassen mens, een kind, een dier, iedereen is verbonden en iedereen wordt hierdoor gevormd door de omgeving. Alles, wat je ziet en overkomt, is als een reflectie van je omgeving.


Karina de Jong