30 december 2017 geplaatst op https://www.facebook.com/jongspirit.nl/ Auteur: Karina de Jong

Van de week kreeg ik een nieuwsbrief van een ex-collega. Hij werkt inmiddels al een aantal jaren met zijn vrouw in Malawi bij stichting Mathunka waar ze fantastisch werk doen voor de bevolking. Een stuk in hun nieuwsbrief raakte mij. Het waren deze zinnen ‘Wij zijn zo gemakkelijk geneigd om van God dingen te vragen, maar laat 2018 voor ons het jaar zijn dat we vragen: “Jezus, wat kan ik doen voor U?".


We zijn inderdaad geneigd om hulp te vragen aan bijvoorbeeld (bescherm)engelen, gidsen, God(en). Etherische personen waarvan wij uitgaan dat deze grotere krachten hebben dan wij en het grotere geheel overzien. Het is ook heel erg fijn om ergens op terug te kunnen vallen. Om het gevoel te hebben er niet alleen voor te staan en om altijd iemand te hebben om de dialoog mee aan te gaan. Maar uiteindelijk draait alles om onze eigen wil, keuzes, inzet en intentie. Ik denk oprecht dat wij veel meer kunnen dan we denken, mits we maar in onszelf geloven!


Ik vind het een heel mooi gebaar om dit vragen eens om te draaien en bewust te worden van hoe wij de aarde en misschien ook de hemel kunnen dienen. Is dit door ‘het goede’ te doen? Belangeloos voor anderen klaar te staan? Liefde geven in plaats van verwachten? Luisteren naar je hart?
Misschien voor iedereen een goed voornemen om in 2018 de vraag te stellen: “God (bron van al het leven, universum), wat kan ik doen voor U?” En luister dan wat je hart je ingeeft….


Karina de Jong