16 januari 2018 geplaatst op https://www.facebook.com/jongspirit.nl/ Auteur: Karina de Jong

Van de week kwam onze dochter helemaal enthousiast thuis van paardrijden. Ze vertelde dat ze moest rijden op een paard die vrij nieuw was op de manege. Ze had enge verhalen gehoord dat zelfs hele goede ruiters met het grootste gemak van het paard waren afgegooid. Daarbij waren er, tijdens de les, nog een paar paarden die normaal vinnig op elkaar reageren. 

De instructeur had bedacht, om het allemaal nog spannender te maken, dat het een spring les moest worden. En, het was de eerste spring les van dit paard op deze manege, dus onvoorspelbaar hoe het nieuwe paard dit zou gaan doen. Onze dochter voelde haar stresslevel omhoog gaan met de opeenstapeling van uitdagingen. Ze kreeg bijna de neiging om te kijken hoe ze met goed fatsoen onder de les uit kon komen tot ze ineens zoiets had van ‘ik kan dit gewoon!’. 

Ze steeg op en nam zich voor om vooral goed contact te maken met het paard. Dit doet ze tijdens het opzadelen eigenlijk altijd al, maar nu had ze het gevoel dat deze band verstevigd moest worden om zo samen lekker aan de bak te kunnen. Ze focuste zich eerst op haar eigen rustige ademhaling en merkte dat het paard hier goed op reageerde. 

Daarna bedacht ze dat ze een hartverbinding moest maken. In haar innerlijke beeld zag ze vanuit haar hart een goudkleurige lijn naar het hart van het paard gaan. Daarna ontstonden nog meer gouden lijnen, die vanuit haar hart ook links en rechtsom naar het hart van het paard gingen. Ze voelde haar band met het paard versterken en het rijden ging heerlijk. Terwijl ze het beeld in gedachten voor ogen hield zag ze ineens ook dat het paard goudkleurige lijnen vanuit zijn hart naar haar hart toezond! 

Zo stond inwendig te trappelen van geluk. Hun verbinding was uiteindelijk een soort web van gouden hartlijnen! En de hele les is er, bijna tot verbazing van de instructeur, alleen maar harmonie in de groep geweest. Onze dochter stond, bij het vertellen van haar verhaal, nog helemaal na te gloeien en glunderen. En ik was zo ontzettend trots op haar en blij dat alles waar ik mee bezig ben toch stiekem wordt onthouden en zelfs omarmt!


Karina de Jong