19 september 2018 geplaatst op https://www.facebook.com/jongspirit.nl/ Auteur: Karina de Jong

Hoe ervaart een dier een Jin Shin Jyutsu behandeling?
Dat vroegen Kitty (Met hart en hoofd) en ik ons ook af.

Want je kunt wel denken dat je iets goed doet, als je een dier behandeld, maar wat ervaart het dier dan precies tijdens de behandeling?

Wij hebben de proef op de som genomen en hebben zowel een hond als een paard een aantal malen behandeld. Kitty paste de JSJ behandeling toe en ondertussen ben ik mij gaan afstemmen om mee te voelen met het dier hoe deze de behandeling onderging.

Hoe bijzonder was dat!

We deden dit op afstand in verband met mijn focus. En echt super gaaf dat ik precies kon voelen wat er gebeurde. Kitty kon mijn waarnemingen op afstand exact leggen op de fysieke reacties van de dieren. Tot een traan in de ooghoek aan toe!

Uit ons 'mini-onderzoek' bleek dat de dieren JSJ heel erg fijn en ontspannen vonden. Ook opvallend was dat ik voelde hoe de dieren zich afstemde op de behandelaar. Ze konden precies voelen of de behandelaar zelf ontspannen was, of de behandelaar gefocust was, of de behandelaar goed gegrond was en of er verbinding was tussen dier en behandelaar.

Het was fantastisch om te merken dat ik exact kon ervaren hoe de reactie van het dier op de behandelaar was. Dit stond eigenlijk los van het stromen middels JSJ, maar was puur een spiegel-reactie van het dier op de behandelaar. De stroom deed ondertussen zijn werk wel.

Het is wel extra fijn voor je dier en jezelf als je JSJ met aandacht doet...

Wat geweldig leerzaam toch!!!


Karina de Jong