7 juni 2018 geplaatst op https://www.facebook.com/jongspirit.nl/ Auteur: Karina de Jong

Dolfijnen vervolg van 31 mei

Na het avontuur op het dek voelde ik ineens een sterke neiging om contact te krijgen met mijn gezin. Dit was een uitdaging omdat de wifi erg slecht was. Met wat hulpbronnen lukte het mij uiteindelijk om, via de app, contact te hebben. Heel apart, maar ik was zo blij en het leek alsof er een last van mijn schouders was gevallen!

De volgende ochtend was ik vroeger op dan anders. Met een bakkie thee ben ik op het dek gaan zitten om te genieten van de prachtige zonsopkomst. Tijdens dit heerlijke moment een mooi gesprek gehad met een bemanningslid van de boot.

Na het ontbijt was het weer tijd om het water in te plonzen. Perfect, want er waren nog geen andere boten of mensen in de buurt. Met ons groepje klommen we de zodiak in. De dolfijnen waren al weer gespot, met hun buikjes vol!

Er was een groep van 9 dolfijnen waar we even echt intens speeltijd mee hadden. Zo gaaf! Rustig aan was ik weer in de buurt van de grote boot gekomen. De zodiak kwam terug om mij te halen want de grote pot was gesignaleerd! Geen idee waarom, maar ik zei dat ik bij de grote boot wilde blijven, omdat de dolfijnen toch wel naar mij toe zouden komen. (bedenk het maar…)

Terwijl ik daar rustig snorkelde hoorde/voelde ik de groep dolfijnen mijn kant op komen. Een spontane gedacht die in mij opkwam was ‘ik ben klaar om te ontvangen’. (waarom denk je zoiets ineens?)

De dolfijnen kwamen inderdaad recht op mij af en namen me mee in hun zwempartij. Dit was voor het eerst dat ik helemaal alleen met hun zwom. Wauw wauw wauw!!! Ik kon hun tempo niet bijhouden en vroeg of ze terug wilden komen. Dat deden ze… Ze namen mij weer mee in hun rit, ik was zo intens gelukkig!

Ze gaven gas en ik zag ze steeds verder van mij vandaan zwemmen. In gedachten vroeg ik of ze nog terug wilden komen, maar hoe bizar, ze bewogen allemaal tegelijk hun staartvin! Dat was voor mij het signaal dat ze verder zouden gaan…

Ik was zo blij dat ik een kreet van vreugde uitslaakte! Wat een ontzettend gave geweldige ervaring! Rustig zwom ik terug naar de grote boot, even bijkomen van deze geweldige persoonlijke ervaring. Ik was overladen met liefdevolle energie tot ik ineens een harde bonk voelde tegen mijn borstkast…

Vervolg 14 juni De heftigste 15 min van mijn leven


Karina de Jong