19 april 2018 geplaatst op https://www.facebook.com/jongspirit.nl/ Auteur: Karina de Jong

Vorige week vrijdag gaf ik een lezing over dierentelepathie.

Aangezien dit onderwerp ongeveer is wie ik ben, bereid ik het nooit echt voor, maar ik laat het ontstaan. Als ik me er aan overgeef en vertrouwen heb, dan stromen de woorden vanzelf...

Op deze avond kwam vooral naar voren dat het kunnen hebben van contact met dieren heel erg afhangt van waar jij zit. Zodra je in je denken opgeslokt bent, dan hoor je de dieren niet meer. De dieren (en kindjes, als je daar mee contact wilt leggen) kunnen als het ware niet door jouw geluidsdichte 'denk-muur' heen.

Er is wel een oplossing om uit je denken te komen. Dat vergt aandacht en focus, maar het kan wel.

Wat enorm helpt is om je bewust te zijn van het moment. Je kunt het vergelijken met een goed gesprek met iemand. Dit is pas een fijn gesprek als je beiden helemaal in het moment zit. Met je volle aandacht luisteren naar de ander, zonder je eigen denken zich te laten mengen in het gesprek. Soms heb je een gesprek met iemand, en dan voel je dat de ander drukker is met denken of met het 'wachten' tot hij/zij eindelijk zijn eigen verhaal kan vertellen. Je voelt het missen van de aandacht van de ander, want tijdens dit 'wachten' is het voor je gesprekspartner onmogelijk om echt naar jou te luisteren.

Wij mensen (vrouwen) denken dat we kunnen multitasken... dat kan ook, maar dan krijgt alles een deel van de 100% aandacht die je kunt geven. Het is onmogelijk om je op meer dan 1 ding te focussen voor de volle 100%.

Als je dus contact wilt leggen met een dier, en je wilt je echt openstellen en luisteren, 'parkeer' even je 'moetens' en ga dan met je volle aandacht naar het 'nu-moment'. Dat is de plek waar kleine kindjes en dieren hun belevingswereld ervaren.

Hoe je dit doet? Door te beginnen met een rustige diepe ademhaling. Vervolgens ga je met je zintuigen bewust waarnemen. Zintuig voor zintuig. Zo simpel is het. Je zintuigen trekken je in het enige moment waar je altijd bent, het NU.Karina de Jong