5 december 2019 geplaatst op https://www.facebook.com/jongspirit.nl/ Auteur: Karina de Jong

Wat kun je zelf doen als je dier vermist is?

Lang geleden, toen ik net begon als dierentolk kwamen mensen vaak bij mij met de vraag of ik een vermist dier kon opsporen. Een begrijpelijke vraag, want je doet alles om je dier terug te krijgen.

Ik merkte al snel dat vermissingen voor mij een grote uitdaging waren. Ik wilde de bezorgde verzorger het liefst onmiddellijk kunnen verblijden met een duidelijk inzicht.

Dit bleek toch gecompliceerder dan verwacht. En vaak liet ik het gebeuren dat ik emotioneel meegezogen werd.

Heel leerzaam, en tevens een reden om los te laten. Maar wat ik daarna ontdekte was dat mensen zelf heel veel kunnen doen bij vermissingen!

Wat er afgelopen week gebeurde:
Een collega vroeg of ik nog consulten deed met dieren omdat haar vriendin haar poes al bijna twee weken kwijt was.

Ik gaf aan dat ik geen vermissingen meer doe maar dat ik mensen het volgende aanraden zelf te doen:
"Maak echt contact met je dier, stel een lijn/verbinding voor die van hart tot hart gaat, en vraag of je dier bij je terug wilt komen. Geef aan dat je van je dier houdt en dat hij/zij welkom is."

Mijn collega gaf dit aan haar vriendin door. De vriendin was dankbaar, want ze had al van alles gedaan, en zou in de avond met de tip aan de slag gaan.

De volgende morgen ontving ik een app van mijn collega> het volgende bericht had zij van haar vriendin ontvangen:
"Ik heb het gisteravond gedaan en hij is terug, je gelooft het niet!!! Hij zat vanochtend weer in zijn doosmandje alsof hij nooit weg was geweest. Zo bijzonder!! "

Waar bij vermissingen de energie maximaal gericht wordt op angst, verlies, onmacht en 'het weg zijn' is er dus een 'om-denk' manier.

De boodschap van dit verhaal? Richt je aandacht, vanuit je hart, je ziel, je tenen op wat je wilt. Maak echt contact en laat je dier voelen dat ze welkom zijn.