31 januari 2018 geplaatst op https://www.facebook.com/jongspirit.nl/ Auteur: Karina de Jong

Ik zat te bedenken dat ik mij tijdens telepathische communicatie totaal open kan stellen voor de ander. Ik merk dat ik helemaal los kan zijn van invullingen, oordelen en al helemaal van veroordelen. Ik zie de ander in zijn pure zijn, los van alles wat de ander mogelijk ooit gedaan heeft. Dit vind ik zo’n ontzettend gave gewaarwording. 

Ik krijg na telepathisch contact altijd de neiging om de ander een knuffel te geven, zo dankbaar ben ik dat ze me toe hebben willen laten, al is het voor even, in hun eigen veilige zijn.

In het hospice werkt dit ook zo. Je werkt als vrijwilliger met mensen in hun laatste levensfase. Alles wat ze hiervoor gedaan hebben is onbelangrijk. Het maakt niet uit of ze nu arts zijn geweest of moordenaar. Alle uiterlijk verschijningsvormen worden onbelangrijk, alle keuzes en gedragingen die iemand in dit leven heeft gedaan vallen gewoon weg. Je behandelt iedereen met dezelfde liefde en zorg om het hun zo goed mogelijk naar de zin te maken. Hoe dit komt? Ik denk doordat het een kwetsbare groep is, ze hebben niets meer te verliezen en hoeven niets meer ‘hoog’ te houden. Het leven is wat het is, het geeft en neemt. Ditzelfde geldt ook voor dieren en jongere kinderen. Ook dit zijn kwetsbare groepen die afhankelijk zijn van anderen, van volwassen mensen en hun juiste intenties.


Tijdens coachingsessies voel ik die openheid over en weer ook... Prachtig! Eigenlijk zou ik zo graag willen dat ik deze open houding altijd kan voelen. Dat ik bij elk volwassen mens de ziel achter de uiterlijke verschijningsvorm kan zien. Dat ik alle gedragingen kan laten voor wat ze zijn en kan beseffen dat ieder zijn eigen pad bewandeld. Dat elke ziel op weg is naar het licht en dat we allemaal hebben moeten leren om ons los te maken van destructieve gedachten en handelingen.


Ik denk dat daarom contact via social media misschien wel makkelijk is! Het laat de ander even fysiek uit beeld. Je hoeft niets te vinden van hoe de ander eruit ziet, hoe zijn haar zit, welke kleding die aan heeft, hoe zijn gezicht staat of welke andere non verbale gedragingen hij laat zien. Je hebt alleen contact met de gedachten van de ander. De uiterlijke verschijningsvormen vallen even weg….


Karina de Jong