In mei 2007 is Jong Spirit opgericht door Karina de Jong. Het doel was/is om mensen en dieren dichter bij elkaar te brengen en hun onderlinge begrip te vergroten. 

Deze doelstelling wordt nog altijd vormgegeven door alles wat Jong Spirit te bieden heeft.

Neem bijvoorbeeld de cursus communiceren met dieren. Heel veel cursisten zijn gestart met hun eigen praktijk. Dit is geweldig omdat zo meer diereneigenaren de kans krijgen om hun dier beter te leren kennen! Iedereen heeft zijn eigen netwerk waardoor steeds meer mensen kennis kunnen maken met het fenomeen dierentolk.

Ook bij consulten blijft het een kadootje om de dierenverzorgers te raken middels de stem van hun dieren en de lessen die de dieren te geven hebben. De tips, die in de verslagen van de consulten worden aangereikt, zijn direct toepasbaar. Het gevolg hiervan is dat dieren positief reageren op het aangepaste gedrag van de eigenaren.

Kortom, het is mogelijk een verschil te maken! Het is fantastisch om mensen bewust te laten worden dat dieren ook een belevingswereld hebben en veel meer oppikken dan men doorsnee vermoedt. Bovendien kunnen dieren briljante spiegels en leermeesters zijn!

Inmiddels zijn er afgelopen jaren ook boeken over de wondere wereld van dieren en kinderen gepubliceerd en artikelen voor tijdschriften geschreven.


Jong Spirit staat voor open mind, nieuwsgierig en leergierig. Onderzoeken, beweging, kracht, oprechte aandacht en groei in ieders eigen potentie. Aangevuld met lichtheid en humor!

Verbreed je horizon en ga zelf ontdekken wat jouw waarheid is!